EOS Matrix ne daje pozajmice građanima.

EOS Matrix ne daje pozajmice građanima.

Zbog nekoliko slučajeva prevara građana, u cijelosti prenosimo upozorenje koje je uputila tvrtka EOS Matrix, upravo s ciljem da se spriječi bilo koji novi pokušaj koji će ići na štetu građana:

Tvrtka EOS Matrix u posljednjih je mjesec dana zaprimila više informacija o nepoznatom počinitelju koji se lažno predstavlja kao zaposlenik tvrtke EOS Matrix i građanima nudi brze pozajmice u visini do 20.000 kuna – u zamjenu za ustupanje novih mobilnih uređaja. Dosad je zabilježeno desetak takvih slučajeva prijevare, zbog čega se građani pozivaju na oprez.

O navedenim je slučajevima obaviještena i nadležna Policijska uprava, kao i telekom operateri s kojima EOS Matrix surađuje, a s događajima je upoznat i oglasnik gdje je objavljen oglas. EOS Matrix naime ne daje nikakve pozajmice građanima.

Način prijevare, ispostavilo se, osmišljen je tako da se nepoznata osoba predstavlja građanima kao djelatnik EOS Matrixa te nudi pozajmicu, pod uvjetom da građanin prethodno s teleoperaterom sklopi ugovore o pretplati te kupi mobilni uređaj. Nakon što osoba koja nudi pozajmicu preuzme mobitele, prevarenog građanina šalje u EOS Matrix da mu se isplati dogovoreni iznos pozajmice.

Prema dosadašnjim saznanjima, prevarene građane bi dotična nepoznata osoba uvjerila da će sklopljeni ugovor „raskinuti“ kod javnog bilježnika te da zapravo neće imati nikakvih daljnjih financijskih obveza prema teleoperaterima za mjesečnu pretplatu, kao ni za kupljene mobitele.

Važno je pritom upozoriti građane da pripaze od koga uzimaju pozajmice i pod kojim uvjetima te da odmah prijave nadležnim tijelima ako se nađu u sličnoj situaciji. U vrijeme kada je građanima teško podmirivati redovne obveze, ovakve prijevare dodatno ugrožavaju njihovu egzistenciju.

Obavijestite nadležne institucije nađete li se u sličnoj situaciji, a za sva pitanja vezano uz pozajmljivanje obratite se financijskim stručnjacima.