Agencije za naplatu potraživanja građanima mogu pomoći u rješavanju dugova.Ponekad vam se čini da se nalazite u začaranom krugu dugova i da iz njih nikada nećete izaći? Danas u Hrvatskoj postoje tvrtke specijalizirane za pomoć blokiranima, a neki su od njih s portalom 24 sata podijelili svoja pozitivna iskustva suradnje s ovim tvrtkama.

Jedna od sugovornica istaknula je kako je upravo uz savjete financijskih stručnjaka uspjela osloboditi se „dužničkih okova“. Primjerice, od kartičara je tražila da joj otpišu kamate i dopuste da plati osnovni dug, što su odbili. Stručnjaci su joj zatim savjetovali da zatraži nagodbu i uspjela je prepoloviti dug.

Slične je probleme imala i druga sugovornica koja je otplaćivala tuđi dug za kredit kojemu je bila jamac. Njezin su dug prodali tvrtki za naplatu potraživanja koja joj je savjetovala da se obrati financijskim stručnjacima koji će joj pomoći da izađe iz blokade. Naglasila je kako građani često imaju krivu percepciju o agencijama koje otkupljuju dugove, no da kad se s njima jednom postigne dogovor oko otplate, već ste na pola puta do rješenja, zbog čega je važno ostvariti telefonski poziv.

Više saznajte ovdje.